Precis som tidigare spelas JP-golfen i par, och delar man dessutom namn med sin lagkamrat blir lagnamnet ganska självklart. Arne Melin och Arne Larsson, Arnarna, var ett av de 25 paren som tog sig vidare under lördagen till nästa veckas finalspel. De var ute på banan ihop med musikern Peter Hjalmarsson och hans lagkamrat Thomas Ljung. Peter Och Thomas bildade laget Team Pehja.

Peter Hjalmarsson är yrkesmusiker och känd för många i trakten kring Jönköping.

– Jag har spelat golf under många år, men jag tog ett litet uppehåll för något år sedan när barn och annat viktigare kom emellan. Men nu är jag tillbaka och det här konceptet med att spela i par gillar jag, säger Peter Hjalmarsson, som uppträder mycket på bröllop och begravningar runtom i hela landet.

Peter Hjalmarsson.

Foto Anton Rimstedt

En som däremot är betydligt mindre erfaren än Peter Hjalmarsson är Eleonor Magnusson, som bildar lag med sin man David Magnusson.

– Jag har bara spelat i två månader, det var David som tog med mig. Jag tycker det är riktigt kul, säger Eleonor.

Ryfors golfbana bjuder på vackra vyer och andas en hel del historia. 1888 anlades Sveriges första golfbana på Ryfors. Mycket har hänt sedan dess, men det är på samma område som JP-golfen nu spelas.

Foto Anton Rimstedt

Och Eleonor imponerar, inte bara på maken utan också på tävlingsledaren och domaren Erik Flodin.

– Kollar där vilket slag, utbrister Flodin när Eleonor slår in bollen på greenen med ett imponerande slag.

Eleonor Magnusson.

Foto Anton Rimstedt

Bäst idag, under den tredje och sista kvalrundan av JP-golfen, var annars hemmaspelarna från Ryfors GK Björn Arneson och Olle Svenrup, som bildade laget Syd-Väst.