Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Finalklart i Golfköpingsmästaren

I söndags gick årets upplaga av Golfköpingsmästaren i mål på Skinnarebo GCC. Efter nio veckors intensivt spel är det nu bara den stora finalen kvar.

Det står dock redan nu klart att Hooks Andreas Simmeborn höll undan i toppen av leaderboarden och vann den med 15 poängs marginal före Sands Stefan Kvarnström.

Golfköpingsmästaren är en av Sveriges största golftävlingar och i år har tävlingen fått ett uppsving. Totalt hade man 6 201 starter i tävlingen, att jämföra med 3 356 under fjolåret. En bidragande orsak var att Sand var med i tävlingen för första gången, men det är inte den enda förklaringen.

– Många har lockats av att spela sig runt på alla våra fina banor samtidigt som man tävlar. Vi har spetsat upplägget i år genom att addera en bana till men också genom att öka marknadsföringen och förbättra prisbordet, säger Oskar Fernö som är ordförande för Golfköping som drivs gemensamt genom de nio klubbarna i samarbetet.

Många spelare jagade desperat en finalplats. Leaderboardens 100 bästa spelare får göra upp om det rekordstora prisbordet på Götaström den 17 augusti. Till slut krävdes 62 poäng för att knipa en finalplats. Bengt Andersson, Sand, Bo Johansson, Götaström och Marcus Sjögren, Skinnarebo, tog alla poäng under sista veckans spel och passerade nålsögat precis genom att landa på 62 poäng i sammanställningen.

I täten höll Andreas Simmeborn emot trycket genom att gå fyra slag bättre än sitt handikapp på Skinnarebo. Tvåa blev Stefan Kvarnström som även han spelade bra sista veckan men ändå inte lyckades passera Simmeborn.

Nu väntar som sagt finalen där årets Golfköpingsmästare kommer att koras.

– Det blir både roligt och tufft för spelarna. Framförallt roligt eftersom vi gör finalen till en extra happening i år men det är också tuff press eftersom fina priser står på spel. Inte minst är det stor prestige att få titulera sig Golfköpingsmästare, säger Oskar Fernö.