Smeden är ett hus för bland annat integration, fritids- och föreningsverksamhet. Den invigdes lördagen den 17 juni, flera år efter att Husqvarna FF påbörjade projektet med ett allaktivitetshus i Smedbyn.

 Tillsammans med ideella krafter har vi gjort detta möjligt. Resan har inte varit spikrak och man har mer än en gång tänkt att detta inte kommer lösa sig.

Det sade Husqvarna FF:s ordförande, Stefan Axelsson,

För att symbolisera att Smeden är ett ställe där människor knyter band och kontakter klipptes inte invigningsbandet. I stället knöts det ihop, av HFF:s ungdomar, när Smeden invigdes.

Samma dag var det vernissage för Huskvarna fotoklubbs utställning. Elva medlemmar ställer ut bilder i . Temat är fritt och motiven, liksom teknikerna varierar.

Vättern är en källa till inspiration, säger Kerstin Eriksson som är ordförande i fotoklubben.

Hennes bilder har både natur- och stadsmotiv.

Laila Andrell väljer gärna blommor som förstoras upp på kanvas.

Jag fotar allt möjligt och har svårt att bestämma mig, men det är väldigt roligt att förstora det lilla. Det blir så pampigt då, säger hon.

Det finns flera utställningar som visas parallellt i Smeden. Fotoklubbens utställning varar fram till den 7 augusti. Några veckor senare är det dags för invigning av en ny restaurang i Smedbyn,