Obalans i Jönköpings länstrafik (JLT):s ekonomi - och färre resenärer - är bakgrunden till att vissa bussturer sparas in till hösten.

Den 19 juni började sommarens tidtabell för regionbussar, utan större förändringar, enligt Erik Andersson som är trafikutvecklare för regionbussar på Länstrafiken. Desto fler förändringar blir det i höstens tidtabeller, som ändras den 21 augusti.

Då dras nattbussar från Gränna till Örserum in, på fredagarna. Dessutom kommer linje 120:s bussturer, som börjar i Gränna klockan 19.20, att kortas ned så att bussen endast kör till Örserum. Den forsätter alltså inte till Adelöv, Linderås eller Tranås.

På bussen mellan Gränna och Habo blir det byte i vissa turer på vardagskvällar, säger Erik Andersson.

101:ans kvälls- och natturer på vardagar kortas till att endast gå till Jönköping, från Habo eller Gränna.

Då kan man inte åka hela vägen utan att byta buss.

Dessutom dras förstärkningsnattbussen från Jönköping till Habo in, under fredagar och lördagar.

På hemsidan för Jönköpings länstrafik (JLT) kan man läsa att den allmänna kollektivtrafiken går med underskott sedan en tid tillbaka och att det kommer fortsätta på den vägen.

Fler neddragningar är att vänta vid tidtabellsskiftet i december 2017, enligt JLT:s hemsida. Där kan man även hitta samtliga förändringar i tidtabellerna som berör orter utanför Jönköpings kommun.