Högst av alla hoppade Simon Wiklund från IK Wilske med sina 2,10 i herrarnas höjd. Simon som fortfarande är junior har 2,15 som personligt rekord och siktar på att förbättra det på onsdag under Wetterspelen på Råslätt.

Under sommaren är höjdpunkterna J22-EM och senior-SM. På damernas 100 m blev det också rekord. Ida Nilsson från Hovslätt slog till med 12,23 i godkänd vind. Detsamma vid herrarnas 100 m genom Emil Thölix, Linköping, med tiden 10,93.

För övrigt kan nämnas att vädret och vindarna var med alla, utom seniorernas längdhoppning. Motvinden störde de flesta hoppen, men för den före detta haboiten Jonathan Hirsh räckte det med att det blev vindstilla i ett av de sex hoppen för att fixa fram 7,30, vilket är årsbästa för Jonathan.

På avdelningen före detta haboiter lyckades Rasmus Elfgaard riktigt bra i spjut som han vann på 61,93. Ett starkt resultat för mångkamparen som numera tävlar för Athletic 24 Seven i Växjö. I samma klubb tävlar från och med i år även storasyster Matilda Elfgaard. Hon kastade dryga 45 m, men fick se sig slagen av Elisabeth Lithell från KFUM Örebro, som med 50,04 var snubblande nära banrekordet.

Filip Aasa, Habo, och Agnes Klasson, Hovslätt.

Foto Privat

Det var stora deltagarantal i de yngre klasserna och från de lokala klubbarna, men även långväga deltagare. Längst ifrån kom Anders Larsson från Gefle, som kastade dryga 50 m i diskusen i M50-klassen. En välorganiserad tävling summerades från lokal nivå med flera vinstrika haboaktiva.

Jacob Seitl hamnade återigen över sex meter i P17 längd, Filip Aasa slog klubbrekordet i slägga i P17 med sina dryga 45 m och Irma Westh slog banrekord och vann i 600-metersloppet för F11. Hon segrade även i längden. Theodor Rogö vann det mesta i elvaårsklassen. Nämnas skall också Hampus Wallin, Hovslätt, och Jonathan Lindh, IKHP, som var överlägsna i sina grenar och åldersklasser.