Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inbrottstjuvar i flykt kastade fotanglar på E4:an

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Under natten till måndagen inträffade ett inbrott på ett företag i Skillingaryd. När gärningsmännen flydde platsen kastade de ut fotanglar som orsakade punktering på flera bilar och lastbilar på E4:an.

På natten till måndagen inträffade ett inbrott på ett företag på Terminalvägen i Skillingaryd. Enligt polisens hemsida ska gärningsmännen ha forcerat ett staket med en hjullastare.

Inringaren hade sett flera bilar och även gärningsmännen under inbrottet.

När gärningsmannen skulle fly från platsen kastade de fotanglar utefter vägen vilket gjorde att ett flertal bilar och även lastbilar fick punktering på E4:an i närheten av Skillingaryd.

I anslutning till inbrottet har även en lastbil med släp drabbats av en kapellskärning, som även det kan ha att göra med inbrottet, enligt polisens hemsida.

En webbkamera ska ha blivit stulen under inbrottet.

Efter punkteringarna på E4:an var det totalstopp i trafiken. Men det klarades upp under morgonen.

– Vi är där och sopar vägbanan och är nästan klara nu, säger Andreas Melin inre befäl vid räddningstjänsten i Jönköping vid 05-tiden på morgonen.

Vid 06-tiden var det full framkomlighet på E4:an igen.

Under morgonen spärrade polisen av vid brottsplatserna för att kunna göra en teknisk undersökning under förmiddagen.

Vid 10-tiden hävdes polisens avspärrning.

I nuläget finns ingen misstänkt. Polisen fortsätter med att analysera diverse spår.