Vi tar hissen upp från entrén och hamnar direkt i ett stilla förmiddagslugn. Några dricker kaffe med småkakor, i köket förbereds lunchen och Ann, som smitit i väg ner för att hämta oss, springer i väg för att hämta personalen till den vackert möblerade hallen.

Det är Susanne Karlsson, Saba Teweldemedhin och Elisa Kindberg som jobbar i dag och med alla tre på plats lämnar hon över buketten till en något förvånad men väldigt glad trio.

Ni är bäst. Därför vill jag ge er den här, förklarar en rörd Ann.

I flera år har hennes mamma Ingegärd bott på demensavdelningen. I en liten tvåa med eget minikök, stora gemensamma utrymmen och utsikt över såväl innergården som E4 där bilarna passerar på sin väg norrsöderut.

Hela trappuppgången på nummer 21 består av äldreboenden och är till och med byggt för ändamålet. På plan 2 bor Ingegärd tillsammans med ytterligare åtta andra damer och herrar och sju undersköterskor – alla kvinnor – jobbar där. Sköter omvårdnaden och gör gott för de boende.

Den här buketten är till er alla. Jag och mamma vill visa vår uppskattning, säger Ann.

Innan Ingegärd flyttade in hos ”flickorna” på Havsörnen bodde hon i en annan lägenhet på Råslätt och innan dess under många år i Norrahammar.

Jag trivs här, säger Ingegärd.

Varje dag är det någon programpunkt på aktiveringen på bottenplan som den som vill kan vara med på. Hon och Ann brukar dessutom, när dottern är på besök, gå ut och gå en sväng och så finns så klart flickorna!

Mamma mår bra här. Jag kan åka hem och känna mig lugn. Det ger en trygghet, säger Ann.

Stämningen, fortsätter hon, är go och det smittar av sig på de boende. Någon spexar, en annan är lite lugnare och det finns alltid tid för lite bus eller en klapp på kinden.

Jag tror vi kompletterar varandra, säger Saba som tillsammans med Elisa och Susanne följt med in till Ingegärd för lite mer kram- och tackkalas.

Vi är ett härligt gäng. Bäst helt enkelt, säger Susanne och skrattar.

Buketten ser de som en stor uppmuntran. En överraskning de inte hade en aning om men som både glädjer och värmer.

Klart ni ska ha den, kontrar Ann innan det blir mer skratt, kramar och bus hemma hos Ingegärd.