Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Flyg till Turkiet från Jönköping tillbaka

Ett populärt charterresmål från Jönköping är tillbaka. Nästa sommar går det återigen att flyga till turkiska Antalya. — Äntligen, säger Henrik Älverdal, marknadschef för Jönköping Airport.

Det är researrangören TUI som sätter upp en serie veckoavgångar mellan 17 augusti och 29 september, vilket innebär avgångar på lördagar.

— Det känns fantastiskt roligt att vi återigen kan erbjuda direktflyg till Turkiet, efterfrågan har successivt ökat, säger Henrik Älverdal.

Senast det gick att flyga till Turkiet var 2016 och som mest gick det två direktflyg i veckan. Oroligheter i landet gjorde dock att intresset för Turkiet minskade rejält men i takt med att det lugnat ner sig har det ökat igen.

Medvetet undersökt

— Vi har länge och medvetet arbetat för att få tillbaka Turkiet till charterprogrammet. Till exempel har vi undersökt intresset via Facebook och gensvaret var väldigt stort.

Turkiet blir det sjätte charterresmålet som erbjuds från Jönköping nästa sommar. sedan tidigare är det klart med flygningar till Cypern, Kreta, Mallorca, Split och Rhodos.