Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen utreder skott mot Stadsgården

Polisen larmades till Stadsgårdsskolan på Råslätt på torsdagsmorgonen. Detta efter att personal på skolan upptäckt vad som såg ut som ett kulhål i ett av fönstren. – Vi har hittat något som ser ut som en kula, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Stadsgården på Råslätt utsattes under natten för skadegörelse. I byggnaden, som inrymmer Stadsgården med olika fritidsverksamheter och Stadsgårdsskolan, upptäckte skolpersonal på morgonen något som såg ut som ett skotthål i ett fönster. Skadegörelsen har inte inträffat inom det område som tillhör skolan utan vid en kontorslokal i samma byggnad.

Vid 07.30-tiden var polisen på plats på skolan och gjorde en brottsplatsundersökning.

– Vi kan inte bekräfta eller dementera vad som har gjort hål i rutan, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Vid undersökningen har polisen hittat något som ser ut som en kula och som nu har skickats iväg på analys.

– Jag kan inte säga om det är en kula eller patron. Det finns flera typer av vapen som skulle kunna göra skada på en ruta. Även lagliga varianter som luftvapen och slangbellor, säger Åsa Willsund.

– Visar det sig komma från ett skjutvapen så kommer vi titta på vad det är för typ av vapen, fortsätter hon.

Inte mot personal

Polisen har startat en utredning om skadegörelse.

– Vi ser inte detta som att det är riktat mot en person. Det har hänt på natten när ingen personal finns på plats, säger Åsa Willsund.

Hon klargör att polisen och andra samhällsaktörer på olika sätt försöker öka tryggheten på Råslätt och tvätta bort den stökstämpel som området länge har dragits med.

– Det är tråkigt med sådana här händelser. Någon har ju orsakat skadan och frågan är vad man vill åstadkomma. Man kanske tycker att det är roligt när det händer något och att polisen kommer dit, men man tänker i så fall inte på vad det gör med otryggheten hos de boende, säger Åsa Willsund.