Inför säsongen 2020/21 har det svenska innebandyförbundet tagit fram förslag på olika seriescenarier, kopplat till när spel i förbundsserierna är möjliga att inledas.

Planeringen utgår från att serierna kan sättas igång som vanligt, i mitten av september. Men de skriver i ett pressmeddelande att på grund av det rådande läget i Sverige, med restriktioner gällande folksamlingar och idrottande, har de också planerat för alternativa upplägg.

Om säsongsstart inte kan ske som planerat i slutet av september är tanken är starta upp Superligan, där JIK dam och herr samt Mullsjö AIS och Fagerhult Habo spelar, i mitten av november. Då ska de 6-8 första omgångarna senareläggas och spelas löpande. Om spel kan återupptas först vid årsskiftet planeras det redan nu för att ligan ska spelas som en enkelserie. Ett definitivt beslut kommer i det läget tas i samarbete med Föreningen svenska superligan.

För allsvenskan södra damer och division 1 östra Götaland herrar, där Hovslätt IK finns representerat i båda serierna, har det tagits fram två olika scenarier som kan användas om serierna inte kan startas i september.

Det första innebär start i mitten av november och skulle innebära att de sex inledande omgångarna utgår och att serierna delas upp i två regionala grupper som redovisas som två olika serier/tabeller. Lagen i respektive grupp möter varandra två gånger och lagen från den andra gruppen en gång.

Om serierna inte kan inledas förrän i slutet av december eller börjar av januari genomförs serierna som enkelserier.