Det innebär att de båda har varit med i mer än halva föreningens 125-åriga historia. Kåre Boberg, som också fick en släng av hyllningssleven, är rena ungdomen i sammanhanget – 50 årigt medlemskap.

Hyllningen av de tre trogna medlemmarna skedde i samband med föreningens årsmöte, som givetvis hölls på egna anläggningen Bäckalyckan, strax utanför Vaggeryd. Att föreningen firat 125 år under året var ett givet samtalsämne. Samtidigt kom detta till stor del att överskuggas av en efterlängtad tillbyggnad som blivit klar helt nyligen.

Läs mer:

Den gör Bäckalyckan till en rymlig och komplett fritidsgård, konstaterar Kåre Boberg, som är sekreterare i föreningens styrelse.

Övriga tungviktare i styrelsen är ordföranden Roland Emanuelsson, vice ordföranden Thore Ohlsson, kassören Seth Krantz, studieledaren Britt Claesson, Birgitta Ohlsson och Gunnar Ohlsson.

Årsmöte, jubileum och tillbyggnad i all ära; årets största händelse är ändå midsommarfesten som i år samlade 2 000 besökare. Annan verksamhet under året som kommer allmänheten till godo är tipspromenaderna – till fots eller med cykel och andra motionsaktiviteter.

IOGT-NTO arrangerar även resor och föreläsningar. Först ut under året blir Hans Edberg den 4 april där ämnet, föga överraskande, är Hooks herrgård.

Till årets midsommarfest har sångerskan Jill Svensson bokats.

Läs mer: