Det är sjunde året i följd som Forest Star Festival arrangeras i skogen i närheten av Gate i Hjo kommun. Festivalen som bland annat är inriktad på trancemusik, yoga och olika workshops lockar besökare från andra delar av Sverige och från många andra länder. Festivalarrangörerna hade i år sålt slut på samtliga 600 förköpsbiljetter. Det är även möjligt att besöka festivalen utan att ha köpt en förköpsbiljett.

 Vi gör detta för att vi älskar musiken, naturen och det kreativa. Vi har aldrig tidigare haft några problem på festivalen, säger Lina Thorvald.

Hon kan inte säga någon exakt siffra på hur många personer det är som har besökt festivalen denna gång.

Polisens tillslag natten mot lördag nu är misstänkta för narkotikabrott.

Det handlar ju om olagliga substanser och vi förespråkar självklart inte droger. Samtidigt är vi medvetna om att droger ofta förekommer på festivaler och vi välkomnar därför att polisen kommer hit och gör kontroller, säger Lina Thorvald.

Hon framhåller att festivalen alltid har haft ett gott samarbete med polis och andra myndigheter.

 Vi är en seriös arrangör som försöker att skapa något positivt. Vi har exempelvis valt att inte ha någon alkoholservering fastän vi vet att vi skulle kunna tjäna jättemycket pengar på det.

I samband med tillslagen under natten mot lördag har flera besökare uppgett att de tyckte att poliserna inne på festivalområdet var hårdföra.

Naturligtvis har polisen ett jobb att göra när de är där. Men visst var det många som blev ledsna när de kände att poliserna ryckte i dem, lyste i ansiktet med pannlampor och var allmänt buffliga. Flera besökare upplevde även att poliserna inte var intresserade av att lyssna på vad de hade att säga, säger Lina Thorvald.

Även från arrangörshåll fanns det inledningsvis ett visst missnöje med hur polisen hade hanterat situationen. Men Lina Thorvald säger att festivalledningen och polisen möttes under söndagen och att de då kunde reda ut de oklarheter som fanns.

Hon hoppas att festivalens anseende inte ska försämras efter de misstänkta narkotikabrotten.

Det här tar givetvis mycket energi för oss som arrangörer, men vi är alla inriktade på att festivalen ska leva vidare, säger Lina Thorvald.