Science Park tar emot anmälningar för resan som avgår den 29 november. Destinationen är Helsingfors och entreprenörsfestivalen Slush, ett stort evenemang för nyföretagare i alla branscher.

Det blir inspirerande talare, pitch events och det finns även en mässdel. Det finns dessutom investerare och expertis på plats, ett community för nätverkande, säger Calle Andersson, affärsutvecklare på Science Park.

Tidigare har bland andra Spotify-grundaren Daniel Ek och Skypes Niklas Zennström föreläst på Slush.

Det enda kravet för att delta på resan är att man är entreprenör i Jönköpings län.

Målgruppen är de som är i affärsidéstadiet eller redan har fått igång sina företag. Eller de som gör bra affärer hemma och vill ta nästa steg ut i världen. Framför allt vill vi ha drivna entreprenörer som vill bredda sina nätverk.

Rabatterad resa

Det finns plats för 15 entreprenörer på resan som varar i tre dagar. Den är kraftigt rabatterad för deltagarna som betalar 3000 kr. I kostnaden ingår resa, boende, mat och konferenspass.

Resan organiseras genom Science Park och Beglobal.nu och finansieras genom EU-medel. Målsättningen är att skapa tillväxt på nya marknader utomlands.

Vi vill inspirera till internationalisering, till att blicka lite utanför Jönköping, säger Calle Andersson.

Tusentals deltagare

Tanken är företagare från Jönköpings län ska få tillfälle att utveckla och hitta nya influenser till sina företag. På Slush finns alla förutsättningar för ett intensivt nätverkande.

Förra året lockade Slush över 17000 deltagare, fler än 2000 nystartade företag och strax över 1000 investerare. Talarna är av absolut världsklass.

För närvarande tar Science Park mot anmälningar till resan. Inspirationsresorna som de har genomfört tidigare har varit mycket eftertraktade.

Tidigare år har vi fått ett 40-tal anmälningar. Det svåra är att välja ut vilka som ska åka. Vi vill ha en bra mix i gruppen, både när det gäller bolag och personer, säger Calle Andersson.