Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HV-forwarden skickas ner till AHL

New York Rangers skickar ner Lias Andersson till farmarlaget Hartford.

Lias Andersson har spelat i nästan alla matcher för Rangers den här säsongen. Men det har inte riktigt lossnat för svensken, som fått nöja sig med en assist i poängprotokollet.

21-åringen har fått otacksamt med istid, bara 9.33 i genomsnitt på de första sjutton matcherna, vilket enligt New York Post är näst lägst i klubben. I sista NHL-matchen före nedflyttningen fick Andersson knappt fyra minuters tid på isen.

Men Rangers säger sig fortfarande ha förtroende för den unge svensken. Vid lördagens morgonträning tog tränaren David Quinn honom åt sidan och hade ett snack.

– Jag ville bara berätta för honom att vi alla tror på honom och vet att han är en bra spelare. Unga spelare upplever upp- och nedgångar under en säsong. Vårt jobb är att hjälpa dem få självförtroende, inte att ge dem självförtroendet, sade Quinn till New York Post.

I stället plockar Rangers upp 21-årige Tim Gettinger, meddelar klubben på sin hemsida.

(TT)