Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HV-spelaren förlänger med klassiska NHL-klubben

Pierre Engvall debuterade i NHL den här säsongen. Nu står det klart att han får fortsatt förtroende i den anrika NHL-klubben Toronto Maple Leafs.

Ljungbyfostrade Pierre Engvall, 23, spelade i HV71 säsongen 2017/2018. Den storvuxne och skridskostarke forwarden noterades då för 21 poäng på 33 grundserie- och slutspelsmatcher.

Efter sejouren i HV fick han chansen på andra sidan Atlanten i Toronto Maple Leafs organisation. Fram till den 19 november 2019 hade Engvall fått nöja sig med AHL-spel för Toronto Marlies – men sedan dess har han spelat för Maple Leafs i världens bästa ishockeyliga NHL.

På 35 NHL-matcher har Engvall noterats för 14 poäng (7+7). Nu väljer Maple Leafs att förlänga med forwarden.

Det nya kontraktet gäller över säsongen 2021/2022 och på NHL-klubbens webbplats står det att kontraktet är värt 1,25 miljoner dollar per säsong. Hans nuvarande avtal, som sträcker sig säsongen ut, har en lönetaksträff på 925 000 dollar.