Sent på torsdagskvällen kom rapporterna om tragedin i Nice. Minst 80 personer hade mist livet efter att en lastbil kör rakt in i en folkmassa under nationaldagsfirandet.

En av dem som fanns på plats när det hemska inträffade var hockeyspelaren Calle Ridderwall, med ett förflutet i HV71.

Till Expressen berättar han om händelsen.

Vi hade varit nere på promenaden och kollat på fyrverkerierna. Direkt när det var slut gick vi till en restaurang på en av huvudgatorna i gamla stan. Det gick en minut, sedan ställde sig alla upp och gick till räcket och kollade ner på gatan. Då kommer hundratals människor springande i full panik. Ägaren sa att det inte var någon fara. Sedan började folk se på sina mobiler att det varit en lastbil, säger Ridderwall.

Allt på gatan blev nedstängt. Restauranger stängde in sina gäster och militärpolis marscherade längs gatan i formation och pekade med sina vapen nerför gatorna. Det var overkligt.

Han vittnar om ett starkt säkerhetspådrag innan attacken.

Det var ju nationaldagsfirande och de hade väldigt mycket polis på plats. De var väldigt förberedda, men man vet ju inte vem som är terrorist. Han måste ha lyckats köra igenom en avspärrning med militärer.

Nu sörjer Ridderwall med den franska befolkningen.

Det är en jävligt fin stad och alla fransmän och fransyskor har varit hur trevliga som helst. Så man tycker väldigt synd om Frankrike som land att de ska behöva råka ut för mer sånt här, säger han till Expressen.