Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre HV-tränaren mitt i tragedin: ”Alla sörjer på olika sätt ”

Charles Franzén och hans lag Kitzbüheler EC är i sorg. En av spelarna i laget blev mördad under helgens uppmärksammade svartsjukedrama i Österrike.

En 25-årig man överlämnade sig till polis under söndagen. Innan dess hade han dödat sin 19-åriga ex-flickvän, hennes nya pojkvän, bror och föräldrar i alporten Kitzbühel. Detta enligt österrikisk press som beskriver det som ett svartsjukedrama.

Pojkvännen som dog var 24-årige Florian Janny. Han var målvakt i Kitzbüheler EC som tränas av Charles Franzén, HV71:s J20-tränare mellan 2001 och 2006.

– Jag har bara haft honom i två månader men jag kan inte säga något annat än att han var en superkille som definitivt inte förtjänade det här. Han var väldigt glad och kom alltid med ett leende till träningen. En hårt arbetande hockeymålvakt som ville framåt i sin karriär och hela tiden bli bättre, säger Charles Franzén till Sportbladet.

På måndagen ska Kitzbüheler EC samlas för att sörja tillsammans. Förutom Franzén finns också svenskarna Stefan Ridderwall, Johan Schreiber och Lukas Fredin i klubben.

– Vi samlar laget i kväll med en krisgrupp och en präst. Därifrån måste vi någonstans bearbeta det som hänt. Alla sörjer på olika sätt och hanterar det här på olika sätt men alla måste få den tid att känna och helt enkelt sörja och hedra Janny. Men det är fortfarande overkligt, säger Franzén.

FOTNOT: Tidningen har sökt Charles Franzén.