Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förre Södrastjärnan hyllar Thelin: ”Folk förstår inte”

I fredags presenterades Pawel Cibicki som ny spelare i Elfsborg. På den efterföljande presskonferensen hyllade han sin nygamla tränare.

Pawel Cibicki tillhör fortfarande Championship-ettan Leeds som han har kontrakt med till sommaren 2021. Hittills har dock Cibicki haft svårt att ta en plats i laget. Förra säsongen var han utlånad till Molde och till den kommande jagades Cibicki av bland annat AIK och IFK Norrköping, skriver Borås Tidning. Men anfallaren valde att skriva på ett sex månader långt låneavtal med Elfsborg. I avtalet ingår en köpoption, som enligt Borås Tidnings uppgifter överstiger fem miljoner kronor. Därmed har Elfsborg möjlighet att köpa loss den förre J-Södrastjärnan från Leeds i sommar.

För att Elfsborg ska bli sugna på att köpa Cibicki krävs fina insatser från anfallaren. Själv tvivlar han inte på att det kommer bli succé när han nu återförenas med sin förre tränare Jimmy Thelin.

– Jag vet vad jag får, och han vet vad han får av mig. Han är nog glad att jag är här, han har jobbat mycket för det, säger Cibicki till BT och berättar hur mycket han tror på Jimmy Thelins idéer:

– Det är svårt för boråsarna att se det klart. Det var inget lyckat år, det är klart att ni tvivlar på honom. Men jag vet vad han kan. Man måste ge honom ett år. Nu har han fått det året, och nu är det bara uppåt. Jag tvekar inte alls.

Cibicki minns tiden i J-Södra väl, då Jimmy Thelin formade honom till en allsvensk stjärna som gjorde tio mål på 26 allsvenska matcher med J-Södra. Cibicki förklarar vad Thelin gjorde konkret i J-Södra som han föll för.

– Det är ett annorlunda tänk kring fotbollen. Det är både i offensiven och defensiven, det är så preciserat. Små detaljer som inte många bryr sig om. Detaljer som är viktiga att lära sig. Det är nytt för alla, nytt för Elfsborg. Därför har det tagit tid. Jag förstår det, men folk förstår inte. De vill ha succé direkt. Jag tror att det blir succé nu, säger Pawel Cibicki till Borås Tidning.