Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Förskoleupproret. Den 5 juni bär vi orange

Insändare/Jönköping

Vi som arbetar i förskolan står som alltid kvar när det blåser kallt! När det skall sparas så ser vi till, som alltid, att verksamheten flyter på så att barnen får en bra verksamhet. Vi, barnskötare och förskollärare, kommer då själva i kläm med ökad arbetsbelastning och stress som följd.

I dagens situation, där vi har covid-19 sittande på axeln, så står vi där som tappra soldater. Vi möter dagligen ett inferno av virus och baciller. Vi står stadigt och arbetar, sida vid sida, utan någon som helst skyddsutrustning. Vi får vardagen att fungera för alla er som måste gå till arbetet. Vi ser till att samhället fortfarande fungerar.

Men.... som vanligt glöms vi bort. Vi tampas, som vi gjort i flera år, med hög arbetsbelastning och otillräcklig planeringstid. Vi fixar och trixar och ser till att verksamheten håller näsan över vattenytan.

Detta är vår vardag. En vardag som tyvärr har blivit normaliserad. I åratal har vår arbetssituation sakta försämrats. Arbetsbelastningen har ökat och personal inom förskolan ligger högt upp i sjukskrivningsstatistiken.

Men nu har vi en enorm kraft. I Facebookgruppen Förskoleupproret står vi nu 33 000 starka medlemmar, sida vid sida. Vi vägrar att komma i skymundan. Vi vägrar att låta oss tystas. Vi kämpar för att varje barn skall få det hen har rätt till! Vi kämpar för att personalen skall kunna utföra sitt uppdrag enligt Läroplanen och Skollagen! Den 5/6 så bär vi färgen orange! Vi hoppas att du också gör det!

Tillsammans är vi starka!

Annica

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel