Den gångna helgen tog hon hem Johannesberg Ladies Open, och en prischeck på 30 000 kronor med stor segermarginal.

– Det var några tuffa dagar, med mycket regn och blåst, sa Martina i segerintervjun när tävlingen var över.

Men uppenbarligen bemästrade den 22-åriga Hook-spelaren både väder och bana alldeles utmärkt. Hon gick de tre rundorna på 68-70-68, slutade på tio under par totalt och hade en segermarginal på sex slag till tvåan.

– Det var första gången jag spelade på Johannesberg, berättade Martina, som har ytterligare en uppgift på svenska touren kvar, Castellum Ladies i Sundsvall, innan hon drar till USA och det första kvalsteget på vägen mot LPGA-touren.

Med sig från Johannesberg fick hon alltså en hyfsad check, och ännu ett kvitto på att spelet fungerar. I debuten som proffs blev det ju också en pallplats när Martina blev trea i Ulricehamn.

– Jag slog bollen nära pinnen, skaffade mig många bra chanser, konstaterade Martina efter vinsten på Johannesberg, en klubb som återkom som tourarrangör efter att ha gjort uppehåll sedan 1999.

Emmy Ottosson från A6 blev delad 15:e tjej på Johannesberg med +5 totalt. Cajsa Persson, JGK, var delad 18:e med ett slag mera och Julia Davidsson, JGK, gick in på 28:e plats med +15 som slutresultat.

Jönköpingsintresse på herrarnas Europatour finns ju i Alexander Björk, som i helgen under tuffa förhållanden spelade Porsche European Open utanför Hamburg.

Återigen klarade tourrookien en kvalgräns, gick in på denad 53:e plats till slut med -1 totalt i en tävling Jordan Smith, England, vann efter särspel mot Alexander Levy, Frankrike. Båda hade -13 totalt.

Björk fick 8 400 euro och har fortfarande ett gott grepp om en plats bland de 60 totalbästa som får spela final i Dubai till hösten, är 29 i nuläget.