Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Försvunnen man hittad vid liv

En man i 50-årsåldern, som varit försvunnen på fjället strax nordväst om Bruksvallarna sedan 12-tiden på onsdagen, hittades på torsdag morgon av polis. Enligt polisen hade han klarat sig bra på fjället under natten.

Mannen hittades några kilometer från Stortjärn där han senast sågs på onsdagen. Då var han ute på fisketur med skoter och skulle återvända vid 14-tiden. När mannen inte kom tillbaka till Bruksvallarna larmades polis och sökandet efter honom startade vid halvsjutiden på kvällen. Tio fjällräddare på skoter och en helikopter deltog, utan resultat, och sökandet avbröts vid halvett-tiden på natten.

Torsdag morgon fortsatte sökandet av ett 15-tal fjällräddare och 9 poliser och kvart i nio hittades mannen vid liv, drygt en mil nordöst om Bruksvallarna. Han hade kört fast med sin skoter och tvingats övernatta på fjället där det blåste och var någon minusgrad. Enligt polis på plats hade han klarat sig bra och kunde själv köra sin skoter ner till Bruksvallarna dit han kom vid niotiden på torsdagsmorgonen.