Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Fortsatta trafikstörningar att vänta – bergsprängningen drar ut på tiden

Arbetet med nya gång- och cykelvägen som byggs utmed väg 132 mellan Huskvarna och Lekeryd har sedan i mars månad medfört påtagliga trafikstörningar. Och mer störningar är att vänta. Bergsprängningen tar längre tid än befarat.

Byggnationen av den nya gång- och cykelvägen som etableras utmed väg 132 mellan Huskvarna och Lekeryd påbörjades i februari, och har sedan i mars månad medfört trafikstörningar, inte minst på grund av sprängningar, som Jönköpings-Posten tidigare har berättat.

Peder Lundberg, projektledare vid Jönköpings kommun, berättar att bergsprängningen har dragit ut på tiden.

– Vi har haft lite bekymmer med bergets kvalitet. Det har spruckit, och vi har fått vänta och ändra tillvägagångssätt på sprängningen, säger han.

– Vi har ett berg som vi vet att vi ska spränga kvar, som vi inte har utrett ännu. Det blir sprängning inom någon månad, förhoppningsvis så snart som möjligt. Sen stöter man alltid på berg som man inte har vetat om.

LÄS MER: Väg stängs av när sprängningar mellan Huskvarna och Lekeryd sätts igång

Under första halvan av nästa år ska en ny bro enligt planeringen byggas bredvid den befintliga bron över Huskvarnaån. I samband med det arbetet ska ett körfält på nuvarande bro stängas av.

– Det är svårt att säga hur länge det blir, men jag skulle tippa en och en halv månad, säger Peder Lundberg.

– Trafikavstängningen som vi har haft hittills har fungerat bra. Har vi märkt att det har varit långa köer, så har vi använt flaggvakt. Man får räkna med störningar i princip under hela byggtiden.

Gång- och cykelvägen beräknas vara klar före semestern nästa år.