Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forward klar för JIK: ”Glad och stolt över att få chansen”

Jönköpings IK:s herrlag har presenterat ett nyförvärv inför säsongen 2019-2020. Det handlar om Max Ernstsson, som flyttas upp till SSL-truppen efter att ha gjort succé med Jönköping IBK Ungdom i division 1.

23-årige Max Ernstsson gjorde under den nyss avslutade säsongen 28 poäng (13+15) på 17 division 1-matcher med Jönköping IBK Ungdom. Nu har den Westerviks IBK-fostrade spelaren belönats med ett kontrakt med JIK:s SSL-lag.

– Mitt mål med flytten till Jönköping var att göra det så bra så att jag skulle få ett erbjudande från klubbens SSL-lag så självklart är man väldigt glad och stolt över att få chansen att få representera JIK i SSL, säger Max Ernstsson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Jag har tränat mycket med laget så jag känner de flesta väl redan och det drivet som det här laget har är häftigt och är precis den miljön jag vill vara i för att fortsätta att utvecklas. Har sällan längtat så mycket till en försäsong som nu så man får dra igång och vara med på resan.

Alexander Tavs från JIK:s sportgrupp:

– Max har gjort det fantastiskt bra i division 1 och även imponerat stort då han tränat med oss under större delen av säsongen. Redan när han flyttade hit var han tydlig med att det här var hans mål med flytten och han har verkligen förtjänat att få chansen i SSL. Jag tror att Max med sin fart och rivighet kommer bli ett stort utropstecken kommande säsong och det ska bli riktigt skoj att följa honom.