Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forwarden kommer hem till JIK: ”Ska ta vara på chansen”

Hon är bara 17 år men var nyligen på landslagsläger med U19-landslaget. Kommande säsong kommer Elsa Hag hem till moderklubben Jönköpings IK. – Känns jättekul att vara tillbaka där allting en gång startade.

Elsa Hag har de senaste två säsongerna spelat i Hovslätts juniorlag. Men moderklubben är Jönköpings IK – och kommande säsong kommer hon hem. Den talangfulla 17-åringen ansluter till JIK på dubbellicens.

– Vi i sportgruppen har sett Elsas talanger tidigare men juniorverksamheten i Hovslätt som vi har ett bra samarbete med var det som passat hennes utveckling bäst fram tills idag då hon är enligt oss är redo för nästa steg, säger sportgruppens Ulf Zälle i ett pressmeddelande.

Elsa om att få chansen i moderklubben:

– Känns jättekul att vara tillbaka där allting en gång startade och jag trivdes mycket bra när jag tidigare spelade i JIK då alla tar hand om varandra. Känner att jag redan kommit in i laget och tjejerna bryr sig om mig och tar väl hand om mig.

– Att spela i SSL känns speciellt och väldigt kul, framförallt eftersom jag är relativt ung. Det har så klart alltid varit en dröm och att den blir verklighet när jag bara är 17 år är jätteroligt. Jag ska ta vara på chansen och försöka förvalta den på bästa sätt!

Elsa Hag har meriter från Smålands distriktslag och har även deltagit på läger på Bosön för U19-landslaget.

– Min fart och snabbhet med och utan boll. Jag ser också mitt skott som en styrka som jag gärna utnyttjar, samt min spelförståelse och speluppfattning.