Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Forwarden saknas i HV71:s premiär

På lördag inleder HV71 SHL-säsongen på bortaplan mot Rögle. Men det blir utan en av lagets tilltänkta poängspelare.

Nyförvärvet Linus Sandin, 23, kommer inte att delta i seriepremiären mot sitt förra lag. Enligt HV71:s hemsida har Sandin saknats sedan i måndags på grund av skada, och han beskrivs vara i ett "från dag till dag-läge".

– Den enda som inte är tillgänglig är Linus Sandin, annars har vi allihopa tillgängliga (förutom långtidsskadade Adam Åhman, reds. anm.). Jag tycker att det är ett gott betyg på försäsongen, att vi varit väldigt förskonade. Vi har försökt träna bra, hårt, mycket och inte ha några skador. Det tyder på att killarna har förberett sig, säger tränaren Stephan Lundh till HV71:s hemsida.

Senare på torsdagskvällen uppgav HV71:s lagläkare Andreas Frostemark att det handlar om en hjärnskakning från HV-dagen mot Linköping som håller honom borta.

Ett positivt besked är dock att Johannes Kinnvall, som bars ut på bår mot Örebro, är tillbaka i matchtruppen mot Rögle. Kinnvall fördes till sjukhus efter en otäck smäll och fick sin nacke fixerad.

FOTNOT: På fredag tar vi pulsen på HV-truppen inför premiären. Vi livesänder från träningen i Kinnarps Arena med start 10.30.