LÄS MER: Mor och dotter säljer kaféet

När Tina Westerdahl gick i högstadiet fick hon sitt första sommarjobb, vilket var inom chark. Tanken om att få jobba med det igen har sedan dess följt med henne.

När hon och dottern Elin drev Hallska gårdens kafé hade de där en te- och kaffebutik. Den har hon flyttat med till butiken Kaffeterian som hon nu har öppnat i Gränna.

Det känns fantastiskt roligt. Det är en dröm som går i uppfyllelse att få göra det man vill och att det är roligt att gå till jobbet varje morgon, berättar Tina glatt.

I slutet av mars öppnade hon butiken i Matlusts gamla lokaler där hon säljer chark, ost, pajer, te, kaffe, lättare luncher som hon lagar själv och tillbehör. Hon vill att man som kund ska kunna komma in och äta på plats, eller ta med sig en delikatessbricka.

För Tina är miljön lika viktig i Kaffeterian som den var i Hallska gården och hon vill att kunderna ska trivas i en trevlig miljö.

Jag har fått jättefin respons av Grännabor som kommit in och tycker att det är roligt att det öppnar något här igen. Jag tycker så mycket om att träffa kunder och att kunna hjälpa dem. Det är spännande varje morgon, man vet aldrig vem man kommer att träffa, säger hon.

Hittills har butiken gått bättre än Tina förväntat sig och hon ser fram emot sommarsäsongen som snart drar igång.