Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Full 55-åring nära frontalkrocka innan han körde på polisbil

55-åringen körde som en tok mitt på blanka dagen och var ett hårsmån från att frontalkrocka. Det krävdes tre polisbilar för att få stopp på vansinneskörningen.

Det var vid vid 14-tiden på torsdagen som vansinneskörningen ägde rum. Polisen fick syn på en bil på E4 i trakten av Skillingaryd som de ville kontrollera närmare. Det var föraren i den aktuella bilen inte alls intresserad av utan trampade gasen i botten. Polisen följde efter och efterhand anslöt ytterligare två polisbilar. Tidvis gick det mycket fort och föraren tog stora risker.

– Det var en polisjakt norr ut och in i samhället i Klevshult. Bilen var på väg att frontalkrocka med andra bilar, säger Pia Paldanius vid Värnamopolisen.

Till slut lyckades de tre polisbilarna få någorlunda kontroll på situation och fick vansinnesföraren att lätta rejält på gasen. När bilen såg ut att vara omringad gasade föraren plötsligt till och körde in med full kraft i ena polisbilen.

– En av polismännen fick smärta i nacke och rygg, säger Pia Paldanius.

Föraren av bilen visade sig vara en 55-årig man hemmahörande i Vaggeryd. Han hade två promille alkohol i blodet och är nu misstänkt för grovt rattfylleri, grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och misshandel. I skrivande stund är mannen anhållen.