Under lördagsförmiddagen och eftermiddagen var det dags för Art as a part 2 - utställningen där intäkterna går till Erikshjälpens flyktinghjälp. Och det var ett fullt hus i Jönköpings Citys lokaler. När det var fem minuter kvar innan öppning hade redan ett 30-tal hunnit ställa sig i kö.

En av de som var med i utställningen och insamlingen är Bibbi Wangström som ställde ut sin morbror Ragnar Erikssons bilder på legendaren Agnetha Fältskog. Bilderna togs till sångerskans andra skiva. Efter fem minuter hade hon redan sålt två att trycken.

Det gick på två röda sekunder kan man säga. Förra gången hade jag fem bilder och de sålde på en kvart, säger Bibbi Wangström.

Två andra som ställde ut var Lisa Arfwidson och Maggan Johansson. För Maggan var det första gången som hon ställde ut.

Det är suveränt - och så roligt att alla får chansen att vara med, ung som gammal. Jag har ställt ut en akvarell som heter "Nödvändigheter", sa Maggan.

Det är ett fantastiskt arrangemang för en god sak. Det är en bredd med kreatörer som är intressant och det är samtidigt en kvalitativ samling, tyckte Lisa.

Någon som hade lockats av ett av objekten i utställningen var Erik Backlund, den före detta fotbollsspelaren med ett förflutet i J-Södra och Husqvarna FF. Med sig hem köpte han ett fotografi på Joakim Thåström taget av Janne Wrangberth.

Jag gillar Thåström helt enkelt han gör sig bra på bild. Det här evenemanget är jättetrevligt och verkligen en win-win för alla, säger Erik.

Sammanlagt kom det in över 93 000 kronor. Under måndagen kommer de att ha öppet mellan 16 och 17 för att försöka sälja de verk som fanns kvar efter lördagens utställning.