31 maj 1919 var 17 personer samlade på en gård vid Elmberget i Furusjö. Man hade bestämt sig för att bilda Furusjö Missionsförening, detta blev senare Furusjö Alliansförsamling och i helgen ska man fira detta hundraårsjubileum.

– 1920 hade de samlat ihop pengar och en person skänkte den här tomten. Då fanns inget centrum i Furusjö men efter som tåget stannade här så valde man att bygga här, säger Marina Jaldemark som är medlem i församlingen och arbetar med det sista inför helgen.

När man byggde det första Missionshuset så fanns inget centrum i Furusjö det fanns bara en affär, en lägenhet och en väntsal.

Firandet är för alla

Firandet kommer att starta på lördag med ett utomhuskalas med hoppborg, femkamp, fiskedam och tipspromenad, inomhus kommer det finnas våffelservering och en bildutställning.

– Firandet är för alla. Vi har även bjudit in alla som varit anställda eller på annats sätt involverade i församlingen, säger Lars Dahlqvist som är ordförande i församlingen.

Församlingen har i dag ett fyrtiotal aktiva medlemmar och på schemat finns det aktiviteter på nästan alla av veckans dagar.

– Vi har mycket aktiviteter med tanke på hur få medlemmar vi är, säger Lars Dahlqvist.

På söndag fortsätter firandet med en gudstjänst då Missionsföreståndaren Kjell Larsson kommer att predika.

– Nu hoppas vi på mycket folk och bra väder, säger Marina Jaldemark.