De fyra bolagsjättarna var på plats redan förra veckan när högskolans forsknings- och utbildningsmiljö SPARK firade ett år och berättade då hur de såg på ett partnerskap med högskolan och SPARK.

— Vi är fortfarande i en uppstartsfas som partner till SPARK, men vi hoppas på ett bra samarbete där vi kan få ut spännande synergieffekter av varandra, sa till exempel Ida Hammarqvist, kommunikationschef för Scania Oskarshamn.

Även Ahmad Mansouri, utvecklingschef för elektromekaniska produkter på Kongsberg Automotive, såg fram emot samarbetet:

— För att vara med i utvecklingen och ligga i framkant så är det viktigt för oss att ha med oss lärosäten och forskningen så att vi kan anställa rätt kompetens, att vi kan få till det utbytet.

Enligt ett pressmeddelande från Jönköping University den 3 maj är nu detta strategiska partnerskap officiellt, vilket innebär en fördjupad samverkan med högskolan bland annat genom praktikplatser, examensarbeten och forskningsprojekt.

— Vi känner oss mycket stolta och glada över att de här företagen väljer vår högskola som strategisk partner. Deras engagemang är viktigt för oss och det här är också ett kvitto på att vi är attraktiva som utbildare och forskande miljö, säger Mats Jägstam, Mats Jägstam är prorektor vid Jönköping University, i pressmeddelandet.