Det förväntas bli en riktig folkfest när Sveriges ställs mot England i historiska kvartsfinalen. Det märks inte minst i sportbutikerna. Efter Sveriges VM-succé har de omtyckta tröjorna sålt slut i nästan varje butik runt om i landet.

– Det är helt sjukt. Vi har bara några peruker kvar och enstaka kläder i små storlekar, säger en anställd på Stadium i Jönköping.

Han berättar att Stadiums huvudlager har slut på tröjorna och att de därför inte kommer att få in fler under VM. Detsamma gäller för Stadium Outlet på Solåsen. Paulina Magui är anställd i butiken och säger att de inte haft några Sverigetröjor inne på länge.

– Jag och min kompis köpte de sista. Vi har inte haft några Sverigetröjor i butiken på tre veckor.

På XXL sålde tröjorna också slut snabbt. Redan inför Sveriges andra VM-match ska lagret ha tömts på de officiella tröjorna.

– Det är många kunder som kommer in och frågar men de flesta förstår att det inte finns några kvar. De räknar med att det är slut när de kommer in här, säger Daniel Simmeborn på XXL på Solåsen.

William Lind, säljare på Team Sportia i city, berättar att de under torsdagen fick in en ny leverans på 30-40 tröjor men att de sålde slut redan samma dag.

– Vi hade en kund som kom in i går. Han kom från Stockholm och skulle ner till Malmö. Han hade ringt butiker i varje stad längs vägen och vi var de enda som hade tröjor kvar, så han köpte fem stycken.

Vid en kontakt med Intersport på Asecs, meddelar butiken att de under fredagsförmiddagen fått in 300 stycken Sverigetröjor, och att det under eftermiddagen kommer att komma in en ny leverans av 300 matchtröjor.

Räknar ni med att tröjorna säljer slut innan matchen på lördag?

– Ja, det gör vi. Nästan alla av de 300 tröjorna som kommit in under fredagsförmiddagen har sålt slut redan, säger en anställd på Intersport.

– Men folk är mest glada över Sveriges prestation i VM, de flesta förstår varför tröjorna har sålt slut. Ingen hade nog räknat med att Sverige skulle ta sig så här långt.

Intersport har aldrig förr varit med om liknande åtgång på matchtröjor, men när det har gått bra för hockeylaget HV71 exempelvis, brukar hockeytröjorna ta slut i affären.

Relaterat till artikeln