Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gamla byggnader har förvandlats till bostäder

Vissa hem bär på helt egna berättelser. Vi har hälsat på i några av dessa unika bostäder och du som är Premium-kund kan se de fina bildreportagen. Har du tips på fler hem med historia? Tipsa oss gärna!

Gamla kyrkan i Norrahammar

I den tidigare pingstkyrkan i Norrahammar huserar Elisabeth Käck och hennes familj. Där finns en dopgrav dold under golvet och glasarmaturerna från tiden när vardagsrummet var gudstjänstlokal hänger kvar i taket. Men kyrkan har också en liten whiskyhörna, på hög höjd.

Stort bildspel: Så gjorde familjen gamla kyrkan till ett hem

Kortebos stationshus

Trebarnsfamiljen Dahlin bor i det gamla stationshuset i Kortebo. En byggnad med kungliga anor minsann. I den gamla väntsalen finns klotter kvar i panelen sedan någon väntat på tåget där. Med udda secondhandfynd från Erikshjälpen har familjen skapat ett personligt och charmigt hem.

Träffa familjen som bor i Kortebos kända stationshus - se alla 21 bilder från speciella hemmet

Liljeholmsskolan

Den anrika och pampiga Liljeholmsskolan precis vid Vätterns strand är ombyggd till bostäder. I de forna träslöjdssalarna på tredje våningen bor familjen Grundquist. Deras paradvåning har fyra meter i takhöjd och stora fönster med utsikt mot Visingsö.

De bor på Liljeholmen med drömutsikt - se alla 27 bilder inifrån anrika skolan

Fabrikslokalen i Skillingaryd

Samboparet Sandra och Joakim i Skillingaryd har tagit det där med industritrenden inom heminredning till en helt ny nivå. De har flyttat in i en gammal fabrikslokal. Med betonggolv och öppen planlösning erbjuder hemmet många möjligheter.

"Här finns hus mycket potential som helst"