Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gemenskap centralt under Garden Party

Jönköping visade sig från sin bästa sida när musikfestivalen Garden Party gick av stapeln under lördagskvällen. Och utomhusevenemanget gav mersmak hos publiken. "Mer av det här i Jönköping", tyckte Liselotte som besökte festivalen.

Solen sken och kastade ett milt sommarljus över Garden Party i Knektaparken, när den fjärde upplagan av musikfestivalen gick av stapeln under lördagen. Festivalen, som började som en hemmafest i en trädgård, bjöd på flera lokala artister och band. Att visa på bredden i stadens musik var ett centralt mål för arrangörerna, det musikintresserade kompisgänget "Dunebug".

Under kvällen spelade bland annat Jennifer "Refinnej" Boström. Musiken beskriver hon som drömsk och oskuldsfull, en blandning av ambient och neo folkmusik.

– Jag spelar bara akustiskt men hämtar inspiration i allt från black metal till vaggvisor.

Andra artister som var på plats var Agnes Evertsson som går under artistnamnet Agnes Ida och det skånska bandet Hedda Hatar. Också band i genrerna heavy metal, pop och hip-hop spelade.

LÄS MER: Nya stjärnskottet Agnes är dubbelt aktuell

LÄS MER: Jennifer går balansgång genom livet

Mer utomhusfestivaler

Gemenskap var i fokus för festivalen och arrangörerna ville ge folk en härlig, gratis kväll i solen. Målet får anses uppfyllt med råge. Från klockan 16 när det första bandet började spela fylldes gräsmattan intill Rocksjön på med folk, som slog sig på filtar tillsammans med vänner eller familj.

– Det är mysigt med sådana här festivaler utomhus, jag vill absolut se mer av det i Jönköping, sa Liselotte som var på plats för att lyssna på kompisen Jennifer Boström.