Enligt uppgifter till Aftonbladet finns nu en uppgörelse mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna. Uppgifter som bekräftas av källor till bland annat Svenska Dagbladet och SVT Nyheter

Om uppgifterna stämmer kommer styret på nationell nivå bestå av samma partisammansättning som i Jönköping.

David Gerson (L), ledamot i kommunstyrelsen i Jönköping, vill inte kommentera närmare innan uppgifterna bekräftas officiellt.

– Jag kan säga så här, jag är glad om vi får till en regeringen inom kort, Sverige behöver det, säger han.

I Centerpartiet är det locket på helt och hållet. Raymond Petersson, distriktsordförande, vill inte kommentera något som har med frågan att göra överhuvudtaget.

- Jag kan inte uttala mig om det, jag har inte sett något underlag och jag kommer inte uttala mig förrän vi samrått i partiet, säger han.

Margareta Sylvan (MP), gruppledare för Miljöpartiet i Jönköping, är även hon försiktig med att kommentera.

– Det skulle vara roligt med en mittenregering, det är vad vi från Miljöpartiet vill ha. Men än så länge är detta bara rykten, säger hon.

Andreas Sturesson (KD) tror inte att C och L väljarna blir nöjda om uppgifterna stämmer.

Foto Mariell Dahlström

Andreas Sturesson (KD), kommunalråd, tror att många väljare blir besvikna om uppgifterna stämmer.

– Jag tror inte att de som röstade på Centerpartiet och Liberalerna räknade med att det skulle bli en indirekt röst på Stefan Löfven. Jag skulle inte kalla det mittenstyre utan ett vänster-mittenstyre, säger han.

Ilan De Basso (S), kommunalråd, menar att det finns en förväntan bland medborgarna om att en regering ska bli till i nära tid.

– Skulle det bli ett blocköverskridande styre och samarbete välkomnar jag det, det är vad Sverige behöver, säger han.

Senare under dagen meddelande Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) att partiet är beredda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister, samt att det finns ett utkast till en uppgörelse mellan partierna.