Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glädjebeskedet: Två MTB-tävlingar får internationell status

Nästa år kommer det att cyklas mountainbike på hög nivå i Jönköping och Huskvarna. Huskvarna MTB-tour och Hallbyrundan har nämligen tilldelats internationell status.

Två av 2019 års mest uppskattade tävlingar i Sverigecupen i mountainbike, Huskvarna MTB-tour och Hallbyrundan, har inför 2020 fått internationell status från det internationella cykelförbundet UCI. Därmed kommer deltagarna att få världsrankingpoäng.

I september 2020 blir det två helger med tuffa MTB-tävlingar vid Hallbystugan och på Huskvarnaberget.

– Vi räknar med ett tillskott av cyklister som reser hit från andra länder men givetvis ser vi också en bra möjlighet för våra svenska MTB-cyklister att samla viktiga poäng på världsrankingen, säger Anders Ljungberg, en av initiativtagarna till IKHP:s tredagarstävling Huskvarna MTB-tour och tidigare förbundskapten för MTB-landslaget.

Både Hallby SOK och IKHP är vana tävlingsarrangörer och genom åren har svenska, nordiska och europeiska mästerskap avgjorts vid Hallbystugan och på Huskvarnaberget.

Klubbarna siktar på att skapa riktigt bra förutsättningar för att cyklingen ska växa samt sätta Jönköping än mer på den nationella och internationella cykelkartan.

– Vi har fantastiska möjligheter för MTB och cykling i toppklass i och runt om Jönköping och Huskvarna. Det är så klart något vi vill dela med dem som kommer hit samtidigt som våra ungdomar får chans till riktigt bra tävlingar på hemmaplan, säger Åke Wallin, tävlingsledare för Hallbyrundan.