Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Glasbehållarna svämmar över i sommarvärmen

Mycket glas och flaskor på sortergårdarna i Habo. På sortergården vid stationen är det tre månader sedan glasbehållarna tömdes.

På måndagen var det mycket glas i och runt behållarna på återvinningsstationen vid Kråkeryd och även runt den vid stationen var det mycket glas. På Facebook diskuterades ämnet och många reagerade på stöket vid stationerna.

– Ser tyvärr likadant ut på alla stationer i Habo, skriver en kvinna på Facebook

Tre månader har gått

Det är FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen som har producenternas uppdrag att se till att förpackningar och tidningar samlas in och återvinns. På deras hemsida kan man gå in och se när behållarna töms. Där står det att glasbehållarna vid stationen tömdes 16 april och i Kråkeryd och Bagaregatan tömdes 29 maj. Det är inte i skrivande stund uppskrivet när nästa tömning kommer att ske.

– Glasbehållarna töms med jämna mellanrum men sen är det en känslig organisation så det kan hända saker som gör att det blir förskjutningar, säger kommunikationschef Håkan Ström på Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Extra tömning

Han säger också att det går att ringa och be om extra tömning om det är fullt i behållarna. På de olika sortergårdarna så är det skyltat med telefonnummer som man kan ringa och där finns även ett unikt nummer som talar om vilken sortergård man är på.

Något som gjordes redan i torsdags.

– Ringde till berörd företag i torsdags och bad dom tömma. Men inget händer. Kommunen har ju inget ansvar eller, skriver en man på Facebook.