Det finns många vardagshjältar som förtjänar en bukett blommor. Nu fortsätter vi vår artikelserie där ni får möta personer värda att hyllas. Först ut att få JP-buketten denna gång är Kerstin Johansson.

Hon är alltid så snäll och hjälpsam. Inte minst nu sedan jag blivit ensam. Men också tidigare när Birger var sjuk, säger Gun.

Sedan mitten av 50-talet, då huset på Dalviksringen var nytt, har hon bott i samma lägenhet. I en trea på femte våningen med vidunderlig utsikt över Jönköping, Huskvarna och Vättern.

Klara dagar ser man ända till Omberg, förklarar Gun och berättar att huset var det första utmed ringen som stod klart.

Vägg i vägg sedan 14 år bor 81-åriga Kerstin. Innan dess bodde hon 33 år i ett annat hus på samma område. Då kände hon och Gun inte varandra så väl, men brukade heja på varandra när de möttes ute gatan.

Den här eftermiddagen när snön ligger vit utanför fönstren och Gun precis kommit hem från Bankeryd, dit hon åker tre gånger i veckan för att träffa andra glada pensionärer, ska Kerstin överraskas.

Kerstin är verkligen värd JP-buketten, säger Gun som förberett överlämnandet.

Redan veckan innan, när hon egentligen hade tänkt att följa med ner till Dalvikskyrkan stannade hon hemma för att få chansen att tala med Kerstins dotter. Hon kollade så grannen verkligen var hemma under dagen för bukettutdelandet och har nu bett att hon ska komma in och titta på en sak, strax efter klockan tre.

Nu är det dags. Kerstin plingar på dörren och Gun drar med henne in i vardagsrummet där blommorna ligger på bordet och JP:s team står redo med kamera och block.

Nej men, utbrister Kerstin när hon inser vad som är på gång och verkar först inte alls förstå varför hon ska få en bukett.

Du är ju så snäll jämt. Hjälper mig med det mesta. Både här hemma och när vi är i kyrkan, säger Gun och kramar om Kerstin.

Eftersom Gun själv är lite skruttig ibland betyder det mycket. Likaså att Kerstin varje morgon pratar med en henne stund och kollar läget.

Vi delar tidning och då passar hon på, förklarar Gun.

Kerstin själv är mest överraskad över ståhejet och menar att det hon gör är en självklarhet.

Jag har nog alltid varit sådan och brytt mig om andra. Det är något man bara gör. Dessutom är ju Gun också snäll. Och bjuder mig på kaffe, säger hon.

Själv är hon glad över att fortfarande vara så pigg. Hon är en aktiv pensionär som gärna promenerar, är med i PRO och Dalvikskyrkan.

Omtänksam dessutom, utan att tänka på sin egen vinning, och en vardagshjälte i det lilla. Därmed en värdig mottagare till höstens första JP-bukett.