Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Godisjätten återvänder till Jönköping

Godisbutiken Hemmakväll gör comeback i Jönköping när de i vår öppnar sin nya butik på Öster. – Vi har fått många förfrågningar från kunder och Jönköping är en stor stad med en relativt levande stadskärna. säger Ulrika Wallberg, vd på Hemmakväll.

De senaste åren har Hemmakväll inte haft någon butik i Jönköping, men den 25 mars öppnar godiskedjan på Lantmätargränd på Öster.

De senaste åren har allt fler butiker i centrala Jönköping lagt ned eller tvingats i konkurs. Kunderna överger cityhandeln till förmån för näthandeln och Asecs. Samtidigt har bolaget Jönköping City beslutat att Jönköping ska försöka vinna titeln ”Årets stadskärna” om senast fyra år.

Det sistnämnda har godiskedjan Hemmakväll tagit fasta på och i ett pressmeddelande beskriver de en stadskärna som ”sjuder av liv”.

– Butiken ligger perfekt beläget. Dessutom ligger både Jönköping University och flera gymnasieskolor i närheten vilket passar oss utmärkt, säger Ulrika Wallberg.

Många butiker i city har haft det tufft och tvingats stänga, vad säger att inte ni också kommer att gå samma väg?

– Det finns alltid risker men vi har funnit en plats med bra genomströmming och där det är nära till exempelvis skolor.

Svenskarna brukar toppa undersökningar över vilka som äter mest godis i världen och för varje år äter vi allt mer. Siffror från SCB visar att det såldes sötsaker för 33 miljarder i Sverige 2018, vilket innebar en ökning på nästan åtta procent från året innan. Som jämförelse kan nämnas att vi köpte frukt för drygt 20 miljarder. En undersökning av Livsmedelsverket visar att unga äter för mycket socker, vilket ökar risken för fetma, sjukdomar och karies.

– Godis och njutning är en del av vår vardag. Vi vill göra det till en upplevelse, sen är det upp till dig hur mycket du vill köpa, säger Ulrika Wallberg.