Sedan flytten till Elfsborg i slutet på januari har tränaren Jimmy Thelin valt att sätta Öxnehaga-produkten på högerbacksplatsen. Men det är inte en helt ovan position för Gojani som under sin juniortid i J-Södra spelade ytterback.

– Haha, Jimmy gillar att göra lite annorlunda grejer… men ah, det är ingen naturlig högerbacksposition utan jag har en friare roll, säger 25-åringen till .

Under Elfsborgs båda matcher i Svenska cupen, förlust mot Gais med 2–3 och seger mot Vasalund med 4–0, har Gojani varit ordinarie på positionen.

– Det har väl blivit så att jag mer vikit in i planen. När vi har bollen däruppe blir jag nästan som en extra innermittfältare och ger understöd där, men det är lite olika. Det kan komma situationer då jag också fyller på längs kanten, förklarar Robert Gojani, som ser vissa likheter med sig själv och en stjärna i Premier League.

– Jo men det är ju han i Manchester City som kom från Aston Villa… Fabian Delph! Han är ju mittfältare men har fått spela mycket ytterback där. Jimmy vill ha många bolltrygga spelare på planen som även kan lira på flera olika positioner, säger Robert Gojani till FotbollDirekt.se