Då var det dags att börja spela golf, säger Mikael, som sedan början av mars är svensk förbundskapten i innebandy.

Tillsammans med sin sambo Mia började 44-årige Hill en nybörjarkurs på A6 i juni förra året. Och sedan dess har det blivit mycket golf.

Vi ville ha någonting vi kunde göra tillsammans, och golfen passar ju perfekt, konstaterar Mikael, som på mindre än ett år gått ner till goda 24,5 i handicap.

Jag känner mig hyfsat trygg med järnslagen, men spelet med drivern från tee är ett stort bekymmer, konstaterar Mikael efter träningsrundan mot JP-sporten, där spelet tydligt understrukit just detta.

För mig är golfen både en utmaning och en fantastisk avkoppling. Inte minst att åka iväg med goda vänner och spela på andra banor än hemmabanan är väldigt roligt.

Jobbet som förbundskapten kräver många timmar. Samtidigt innebär det också att Mikael ofta kan styra sin tid själv, en fördel om man vill spela mycket golf.

Men även om innebandysäsongen normalt handlar om vinterhalvåret så är förbundskapten Hills största uppgift den kommande säsongen en turnering sista veckan i juli.

Då avgörs World Games i polska Wroclaw, 3 500 idrottare från en rad icke-olympiska grenar samlas till ett jättearrangemang. Innebandyn har sex nationer med.

Det handlar både om att visa upp sporten som en framtida OS-sport, och förstås också om att försöka vinna turneringen, konstaterar Mikael.

Sverige förlorade VM-finalen mot Finland i december förra året. Att ta tillbaka det guldet är en annan av Hills uppgifter i det nya jobbet.

På golfbanan är målen än så länge mera blygsamma.

Men en seger mot JP-sporten, även om det bara var en ”träningsmatch”, sitter ju inte fel den heller!