Under två dagar, lördag-söndag, och med en prispott på 60 000 kronor avgörs nu alltså Skinnarebo Open strax utanför Jönköping.

Den handlar om en tävling på nivån närmast under Sverigetouren, där totalt 38 spelare på plushandicap bland de 90 startande ger en fingervisning om klassen på startfältet.

Bland annat kommer en kvartett med meriter från spel på Europatouren. Mest meriterad är Michael Jonzon från Skövde, som har två ET-segrar på meritlistan och fortfarande håller hög klass även om det var ett antal år sedan.

Hemmasepelaren Oskar Henningsson, med en ET-seger i Tjeckien som främsta merit, gör också en intressant start i vad som kan bli hans sista säsong om nu inte kvalet till Europatouren senare i år gårbra.

Också Åke Nilsson, Kristianstad och Oscar Florén, har visat upp sig på Euroatouren, och hör till favoriterna när det är dags på Skinnarebo.

Hemmaklubben, som nyligen med sitt elitlag tog klivet upp i högsta serien, mönstrar sex spelare, Victor Roupé, Johan Sonberg, Pehr Magnebrandt, Daniel Häll, Emil Andersson och Neil Joshi.

Från övriga klubbar i närområdet kommer Peter Grimfjord, Jimmy Larsson, Ludvig Eriksson och William Drageus, Hook, Pelle Ahlqvist och Oskar Bauman-Annerhage, A6, Joan Persson från Sand samt JGK-spelarna Daniel Rehncrona, Isac Thelander, Victor Lindén, Marcus Eriksson och Magnus Åström.

– Ett kul startfält, konstaterar Joacim Bäckström, pro på Skinnarebo.

– Det ska bli intressant att se hur de här spelarna hanterar vår bana som förstås preparerats lite extra och håller bästa skick inför tävlingen.

På fredag blir det lite ”uppvärming” med en pro/am-tävling innan det är dags för en intressant golfhelg på Skinnarebo.