Det var på måndagsmorgonen som larmet kom att en vid en bensinstation på Möbelvägen på Torsvik.

På vägen kom Fredrik Fridell från Taberg körande och såg eldsflammorna från lastbilen.

Det var en ren slump att jag hade mobilen uppe. Jag hade precis fått ett samtal från jobbet och såg att det brann. Först tänkte jag bara ta en bild, men sedan ändrade jag mig och började filma, säger Fredrik.

Fredrik filmade när han körde förbi lastbilen och mejlade sedan in filmen till JP. En film som bara fram till måndagseftermiddagen hade setts av knappt 1200 personer.

Först kändes det lite nervöst att köra förbi på grund av att det var så mycket rök, jag visste inte om jag skulle våga, men ju närmre jag kom så släppte röken och jag chansade och körde, säger Fredrik.

Branden startade i förarhytten, dragbilen blev övertänd och branden blev våldsam. Den kunde dock ha vållat större förstörelse om det inte vore för förarens snabba ingripande. När chauffören såg att det började ryka från hytten satte hon sig bakom ratten och rullade bort lastbilen från tankstationen.

Man visste ju inte om det skulle smälla när man körde förbi eftersom lastbilen stod så nära bensinpumpen, så det var väldigt bra gjort av henne som körde den, säger Fredrik.

Fredrik Fridells film blev en stor nyhet och nu får han 1000 kronor av Jönköpings-Posten i tipspengar.

Det blir något trevligt med familjen för den pengen, säger Fredrik.

Här kan du se filmen