Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldbacken återvänder till HV71: ”Ytterligare en dimension”

 
HV71 2017/18
Visa alla artiklar

Mikko Lehtonen återvänder till HV71, som han tog SM-guld med säsongen 2016/2017. – Mikko är en back av mycket hög klass, säger Jönköpingsklubbens sportchef Johan Hult till HV71:s egna hemsida.

Nytillskottet Mikko Lehtonen kunde presenteras under söndagseftermiddagen och kontraktet gäller ett år.

– Han gav backsidan en ytterligare dimension när han kom in 2017 och vi är övertygade om att Mikko kommer att göra det även nu, säger HV71:s sportchef vidare.

Säsongen 2017/2018 tillbringade den Åbofödde 24-åringen i finska ligan med Tappara – som förlorade motsvarigheten till den svenska SM-finalen mot Kärpät med 4–2 i matcher.

För Lehtonens egen del blev det 29 poäng fördelat på 12 fullträffar och 17 målgivande passningar över 55 grundseriematcher. Dessutom representerade han Finland i OS i Sydkorea under vårvintern.

– Jag trivdes otroligt bra under min tid i HV71 och är väldigt glad över att få möjligheten att komma tillbaka. Hockeyintresset och atmosfären i Kinnarps Arena är något jag ser fram emot att få uppleva igen, säger Mikko Lehtonen till HV71:s hemsida.