Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafsson får chansen i NHL: ”Jag fick veta det när jag åt frukost”

Nu får David Gustafsson chansen att visa vad han går för i NHL. När 19-åringens Winnipeg natten till onsdagen svensk tid spelar mot Arizona, finns den tidigare HV-favoriten med i laguppställningen. – Jag fick beskedet när jag åt frukost – det var en speciell känsla, säger Gustafsson i ett tv-klipp på Winnipeg Jets Twitterkonto.

Centern fanns faktiskt med i Kanadaklubbens trupp till säsongspremiären för några veckor sedan. Men Gustafsson fanns senare inte med i laguppställningen till matchen.

Natten till onsdagen svensk tid kan Tingsrydskillen, med flera år i HV71:s organisation, däremot få göra efterlängtad NHL-debut.

– Det är förstås någonting som jag drömt om sedan jag var liten. Jag ser väldigt mycket fram emot det, säger David Gustafsson som trots utebliven speltid lärt sig mycket under de senaste veckorna.

– Mycket i form av olika detaljer i spelet – som även det är mycket snabbare här än hemma i Sverige, säger han.

LÄS MER: Därför ger inte HV71 upp hoppet om Gustafsson

I tv-klippet på Winnipegs Twitterkonto får 19-åringen också frågan om någon från familjen Gustafsson finns på plats i arenan under debutmatchen.

– Nej, det här kom med kort varsel. Men jag tror att mamma och pappa sitter uppe och tittar på tv i Sverige. De började gråta när de fick veta att jag får chansen, säger David Gustafsson, som hyllar föräldrarnas stöd genom åren.