Det har varit riktigt fina förhållande här den här veckan. Så jag är riktig nöjd med det här träningslägret. Nu siktar jag på att ta guld i min klass i konstflygnings-VM, säger han.

Gustav Salminen har vunnit nordiska mästerskapet och i fjol kom han sjua i VM.

Det skiljde bara 20 meter från en guldmedalj då. Den högsta höjden är 1200 meter och lägsta 200.

Gustav kom 20 meter under den lägsta gränsen och fick poängavdrag.

Det var mitt första VM så jag är ändå nöjd, men samtidigt är jag väldigt revanschsugen. Det gör att jag siktar mot guld nu, säger han.

Gustav tävlar i klassen advanced. Varje deltagare flyger sex olika program. Fem av dem får de reda på 24 timmar innan tävlingen.

Ett får de öva in själva.

I programmen mixas exempelvis loopar, roll och bakåtflygning med varandra.

I Ödestugu övade Team Sweden plus en flygare från Finland och Danmark på sina egna program.

Det skedde under överseende av amerikanen Eric Lentz-Gauthier. Varje deltagare flyger fem gånger per dag.

Det är väldigt bra att ha någon som tittar på alla flygningar som man gör. På så sätt kan denne se om man upprepar något fel. I så fall får man öva på just den detaljen. Det kan exempelvis handla om en loop som inte är rund utan mer äggformad vilket den inte ska vara, säger Gustav Salminen.

Varje deltagare i Team Sweden ska göra cirka 120 flygningar innan VM. På så sätt ska alla manövrarna sitta i ryggmärgen till tävlingarna.

I laget ingår även Pekka Havbrandt, Eskilstuna, och Sebastian Jansson, Dala-Järna.

Vi har som målsättning att ta guld i lag. Om alla tre har en bra dag är det fullt realistiskt. Då hamnar vi tre bland de tio bästa. Något som vi räknar med ska räcka till guldet, säger Pekka Havbrandt.