Det var nästan så att taket lyfte sig när alla gästerna i stora matsalen på Residenset reste sig upp och hyllade Jennie Wall med en lång applåd.

Av utsågs hon till Årets Unga ledande kvinna. Priset blir en inspirationsresa och tre ledarskapstester via Poolia som på olika sätt ska hjälpa Jennie Wall att utveckla sitt ledarskap ännu mer.

Jennie Wall, som fyller 33 år den 16 mars, är regionchef för gymkedjan Nordic Wellness. Under en period av fem år har hon utvecklat verksamheten från en klubb till elva, hon har fört ihop två olika kulturer och har enligt juryn ett tydligt och omtänksamt ledarskap i en mycket ung och växande bransch, gymbranschen.

När man är mitt i det glömmer man vad det är man gör. Jag blev platschef på gymmet på Östra Storgatan och fick i uppdrag att föra samman två konkurrenter. Det blev en riktigt lång process, säger Jennie Wall som just nu är mammaledig med en liten dotter på åtta månader.

Vad är målet med er verksamhet?

Vi blir aldrig färdiga. I Jönköping med omnejd är vi på gång med fler projekt, säger Jennie Wall.

Hur är du själv som ledare?

Jag tror att jag försöker vara den goda förebilden, säger Jennie Wall.

Hon var en av trettio unga ledande kvinnor som nominerats till priset. De allra flesta fanns på residenset igår och var ett levande bevis på att det finns en kvinnlig kompetens med en stor bredd i hela länet.

I vårt län är bara 28 procent av cheferna kvinnor. Vi är stolta över Jönköping men det här är inte bra. Därför vill vi lyfta fram förebilder, sade projektledaren Helena Nordström innan prisutdelningen började.

Fotnot: