Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Habo Wolley presenterade nyhet direkt efter säsongsslutet

Habo Wolleys säsong är över efter 2–3-förlusten i den andra kvartsfinalen hemma mot Falkenberg. Men det var inte främst därför som Dardan Lushtaku lämnade Habo Sporthall med tårarna rullande nerför kinderna.

Dardan Lushtaku kom till Habo Wolley inför den här säsongen och visade att man mycket väl kan gå från att vara en av svenska volleybolls vassaste passare till att bli en riktigt bra spiker.

Lushtaku sökte nya utmaningar och var med om att lyfta Habo Wolley. Det räckte sånär till en tredje och avgörande kvartsfinal mot Falkenberg men Habo tappra insats på hemmaplan fick ett bittert slut när gästerna vann femte och avgörande set med 15–13, dessutom efter en diskutabel matchboll.

Nu blir det ytterligare nya utmaningar för Dardan Lushtaku – därav tårarna.

Matchen mot Falkenberg blev hans sista i karriären.

– Jag kan inte fatta att det är över. Volleybollen har varit mitt liv under så lång tid.

Varför har du bestämt dig för att sluta?

– Jag orkar inte mer, förklarar han med svårigheter att få fram orden.

Men du lämnar inte volleybollen?

– Nej, det gör jag ju inte, det går inte.

Dardan Lushtaku ska nämligen bli Habo Wolleys nye tränare nästa säsong, avslöjar sportchefen Arvid Haag.

– Dardan kommer att bli renodlad tränare och Elias Andreasson, som också slutar spela, kommer att bli assisterande, förklarar Haag.

– Vi hoppas att det här ska bli riktigt bra. Vi har haft fem tränare de senaste fyra åren och söker något mer långsiktigt. Dardan har visserligen inga tränarmeriter men det finns inget tvivel om vad han har uträttat som spelare och när vi har tränarkonstellationen klar blir det förhoppningsvis lättare att rekrytera spelare.

Hur ser lagbygget ut inför nästa säsong?

– Det är ju lite spelarnas marknad men vi har varit i kontakt med många spelare och hoppas kunna bygga laget på svenska spelare och sedan komplettera med någon utländsk spelare, säger Haag.