Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Habo Wolley-talang tar klivet upp i elitserien

Habo Wolleys Moa Morency tar klivet upp till elitserien. Morency kommer nästa säsong att spela för Värnamo Volley VBA.

18-åriga Moa Morency har under flera år varit en nyckelspelare i Habos damlag och även en mycket uppskattad ledare för klubbens yngre tjejer.

Efter två säsonger i Habo Wolleys division 2-lag är det nu dags att prova på spel i elitserien. I Habp har Morecy spelat vänsterspiker men har skrivit på för Värnamo som libero.

– Värnamo känns riktigt bra, dels för att jag tycker om Jessica (Sandberg) både som person och och tränare men också för att de satsar på unga och svenska spelare som jag själv. Jag kommer alltså vara långt ifrån den ända 00an i laget, säger Morency, som främst ser fram emot att utvecklas som volleybollspelare under sin debutsäsong i högsta serien.

Vad känner du till om laget som du kommer till?

– De har gjort bra intryck med god inställning och positiv stämning. Jag vet också att de har en lite unik syn på hur man ska träna och spela då de under säsongen ställt upp med ny startsexa nästan varje match.