Tillsammans med sin fru och tre små barn är Jens Ottosson just nu i London.

Sent på lördagskvällen, vid klockan 23, körde en skåpbil in i en folkmassa på London Bridge som är ett populärt turistmål.

En bit därifrån, vid Borough Market, krockade skåpbilen och de misstänkta terroristerna hoppade ur fordonet och började knivhugga flera människor – bland annat en polis.

– När allt det skedde var vi tillbaka på hotellet. Vi följde förstås utvecklingen via olika medier, som tidningar och Twitter. Vi gick på London Bridge tidigare under lördagen. Det är en surrealistisk, overklig, känsla. Det är hemskt allting, säger Jens Ottosson.

LÄS MER: Sex mördade i terrorattack i London – gärningsmän skjutna

Familjens hotell ligger i stadsdelen Paddington en bit från attackplatsen. Men polisaktiviteten är stor överallt, berättar Jens.

Under tidiga söndagsmorgonen har han tillsammans med sin fru förklarat för parets barn vad som inträffat i London under natten.

– Barnen har varit oroliga för just terrorism eftersom det har varit många sådana attacker på sistone. Men barnen, och vi alla, mår bra och förstår vad som hänt, säger Jens Ottosson.

– Nu ska vi ge oss ut och äta frukost. Jag, och vi, tycker att det är viktigt att inte ge vika för terrorister. Livet går vidare och vi litar på att polisen gör sitt jobb, fortsätter Jens Ottosson.