Annons
Vidare till jp.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad för grovt vapenbrott – jobbar på skola

Mannen som är häktad misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån i samband med förra veckans stora polisinsats i Taberg är anställd på en skola i Jönköpings kommun. – Vi är chockade över uppgifterna, säger skolans rektor till JP. Sent på måndagskvällen kom uppgifter om att Säpo känner till ärendet.

Den misstänkte mannen greps och anhölls på torsdagen och häktades på måndagen. Han är misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån efter att flera vapen och förklädnader hittades i samband med förra veckans stora polisinsats i Taberg.

För personal på skolan, där mannen i 40-årsåldern är anställd, blev brottsmisstankarna kända under måndagen. Skolans rektor är fåordig med kommentarer och hänvisar till att personalen behöver få mer information och gå igenom hur de ska agera. Under dagen har de suttit i möten om händelsen. Rektorn vill inte uppge hur länge mannen har arbetat på skolan.

Mannen är inte dömd för brott sedan tidigare. På måndagseftermiddagen häktades mannen av Jönköpings tingsrätt misstänkt för grovt vapenbrott och förberedelse till grovt rån. Åtal ska vara väckt senaste 25 juni.

Under häktningsförhandlingen meddelade mannen genom sin advokat Andreas Grudemo att han nekar till brott och motsätter sig häktningen.

–Han nekar till alla anklagelser och är givetvis besviken.

Vad säger han mer om det han är misstänkt för?

–Det har jag inga kommentarer till alls för närvarande.

I samband med häktningsförhandlingen meddelade åklagaren att ytterligare en man i 40-årsåldern anhållits under dagen misstänkt för inblandning i brottet.

Sent på måndagskvällen skrev Aftonbladet att Säpo känner till ärendet. Säkerhetspolisens presschef Karl Melin bekräftar detta för JP.

– Det stämmer att vi känner till ärendet men jag vill vara tydlig med att det är polisens ärende. Vi får information om det finns anledning att misstänka att vi kan bistå med information eller om det anses att det rör vårt verksamhetsområde, säger Karl Melin.